МЕНЮ
Каталог
Особистий кабінет
Навігація
Наші телефони

Правильний зволожувач повітря: який він?

За статистикою, в холодну пору року рівень вологості у житлових приміщеннях (будинках, квартирах) і навіть в офісах не перевищує 20%. Це приносить значний дискомфорт, адже нормальний показник знаходиться в межах 40-60%. В усьому винні обігрівальні прилади, які ми часом включаємо на максимум, щоб зігрітися холодними зимовими вечорами. Тому з настанням опалювального сезону актуальним стає питання – як вибрати зволожувач повітря для будинку? Якщо й вам ця тема цікава, читайте далі.

Невидима загроза

Низька вологість повітря – це проблема, яка не тільки викликає сухість у носі та сприяє електризації волосся. Тут прихована значно серйозніша небезпека. Досить тривале перебування у приміщенні із сухим повітрям зневоднює організм, пересушує шкіру. Першими «приймають удар» слизові оболонки очей та носа. Вони швидко пересихають, покриваючись мікротріщинами, в які потрапляють небезпечні віруси та бактерії, отримуючи вільний доступ до організму та сприятливі умови для розмноження.

Особливо чутливі до зниженої вологості повітря люди, які страждають на захворювання дихальних шляхів, і діти. Вони можуть відчувати різь в очах, першіння в горлі та неприємну сухість у носі. Для дитини важливо створити правильний мікроклімат у приміщенні, адже його власні захисні функції дуже слабкі, особливо якщо йдеться про немовля. Тому кожна мати повинна знати, як вибрати зволожувач повітря для дитячої кімнати. Правильно підібраний прилад позбавить маси проблем і допоможе створити комфортну і здорову атмосферу в приміщенні для малюків і дорослих.

Вибір є

Щоб знати, як вибрати зволожувач повітря для квартири, слід розібратися у його різновидах. За типом управління вони бувають механічні, електронні та сенсорні. Тут можете виходити з власних переваг, адже параметр відповідає тільки за комфорт експлуатації, а на роботу приладу ніяк не впливає. З конструктивних особливостей розрізняють зволожувачі повітря:

  • парові;
  • ультразвукові;
  • традиційні.
Прилади з функцією гарячої пари можуть випаровуватися до 0,7 літра води на годину. Це дозволяє створювати найвищий рівень вологості від 60% і вище. Завдяки нагрівальному елементу зволожувач можна використовувати для ароматерапії або інгаляцій. Однак у побуті парові прилади не набули широкого поширення, тому що не можуть здійснювати контроль і перезволожують повітря.

Ультразвуковий зволожувач працює дуже тихо. Багато моделей оснащені дистанційним керуванням та мають регулювання інтенсивності зволоження. Автоматичне блокування за відсутності води робить прилад безпечним. Ультразвуковий зволожувач порівняно дорожчий і може створювати вологість вище 60%, але для житлового приміщення більше не потрібно.

Традиційні пристрої набули найширшого поширення. Вони мають невелику вартість та чудово справляються з побутовими вимогами. Низький рівень шуму, простота в експлуатації та управлінні, безпека для дітей та свійських тварин забезпечили приладу широку популярність. Принцип його полягає в природному зрошенні, тому радіус дії обмежується 1–2 м. Традиційний зволожувач необхідно встановлювати у безпосередній близькості від основного місцезнаходження людини. Для великих приміщень доречно використовувати вентилятор, який поширюватиме вологе повітря по всьому периметру.
вернуться к списку статей

Правильний зволожувач повітря: який він?

За статистикою, в холодну пору року рівень вологості у житлових приміщеннях (будинках, квартирах) і навіть в офісах не перевищує 20%. Це приносить значний дискомфорт, адже нормальний показник знаходиться в межах 40-60%. В усьому винні обігрівальні прилади, які ми часом включаємо на максимум, щоб зігрітися холодними зимовими вечорами. Тому з настанням опалювального сезону актуальним стає питання – як вибрати зволожувач повітря для будинку? Якщо й вам ця тема цікава, читайте далі. Невидима загроза Низька вологість повітря – це проблема, яка не тільки викликає сухість у носі та сприяє електризації волосся. Тут прихована значно серйозніша небезпека. Досить тривале перебування у приміщенні із сухим…