МЕНЮ
Каталог
Особистий кабінет
Навігація
Наші телефони

Як правильно вибрати очищувач повітря?

Чисте повітря у приміщенні – одна з найважливіших умов здорового способу життя. Чим ми дихаємо у своєму будинку чи офісі? Пил, дим, токсичні випаровування миючих засобів – це далеко не весь список. Особливо важко доводиться людям, які страждають на алергічні захворювання. З проблемою забрудненого приміщення легко впорається спеціальний прилад. Давайте розберемося, як вибрати очищувач повітря.

Види та особливості

Головний параметр, який треба орієнтуватися під час виборів – фільтр. Будь-який з апаратів загалом є системою, що складається з вентилятора та пристроїв для очищення. Перш ніж зважитися підібрати очисник повітря, застосування якого підійде для вашого приміщення, розберемося, які вони взагалі бувають.

Види та функції:

  1. Зволожувачі. Очищають повітря від пилу. При цьому підтримується оптимальна вологість у приміщенні. Чи не споживають багато електроенергії. Досить прості у догляді.
  2. Миття повітря. Влаштовані так, що їхня основна функція – контактне очищення від пилу, а зволоження є додатковою опцією. Як фільтр використовується вода. Її треба доливати і раз на кілька днів міняти. Майже безшумні.
  3. Очищувачі повітря з сухими фільтрами. Їх використовують три різновиди. Кожен із них здатний вловлювати та затримувати мікроскопічні частинки пилу. Відрізняються ці очищувачі гарною потужністю та результативністю. До недоліків можна віднести велике споживання електроенергії та галасливість.
  4. Моделі доповнені функцією іонізації. Наповнюють повітря озоном, який дуже швидко та добре очищає від пилу та інших забруднювачів.

Вибираючи, який вид очищувача повітря придбати, обов'язково враховуйте фірму-виробника. Якщо вирішили зробити таку покупку, економити не варто. Щоб досягти бажаного ефекту, прилад має бути обов'язково якісним та мати гарантію.

Вибір моделі для квартири

Очисник повітря можна використовувати у офісі, машині. Але, мабуть, найбільше він потрібний удома, де ми проводимо дуже багато часу. Як вибрати очисник повітря для квартири? Перший дуже важливий параметр розмір приміщення. Кожен прилад здатний очистити лише певну площу.

Підбирайте модель, орієнтуючись на те, як часто ви будете ним користуватися, скільки часу та коштів зможете витратити на обслуговування. Крім того, важливим є розмір приладу. Наприклад, якщо ви захочете перенести його або щоб він не займав багато місця, краще вибрати невеликі моделі.

Ще один важливий чинник. Наскільки шумно працює прилад. Вдень його може бути нечутно через безліч інших звуків, але чи зможете ви спати вночі?

Та й останнє. Потужність та споживання електроенергії. Краще вивчити цей фактор перед покупкою, щоб потім не дивуватися, отримавши рахунок від енергомереж.

Який би ви не обрали очищувач повітря, в будинку стане легше дихати. Зникнуть зайві забруднювачі, пил, а отже, і здоров'я покращає.
вернуться к списку статей

Як правильно вибрати очищувач повітря?

Чисте повітря у приміщенні – одна з найважливіших умов здорового способу життя. Чим ми дихаємо у своєму будинку чи офісі? Пил, дим, токсичні випаровування миючих засобів – це далеко не весь список. Особливо важко доводиться людям, які страждають на алергічні захворювання. З проблемою забрудненого приміщення легко впорається спеціальний прилад. Давайте розберемося, як вибрати очищувач повітря. Види та особливості Головний параметр, який треба орієнтуватися під час виборів – фільтр. Будь-який з апаратів загалом є системою, що складається з вентилятора та пристроїв для очищення. Перш ніж зважитися підібрати очисник повітря, застосування якого підійде для вашого приміщення, розберемося, які вони взагалі бувають. Види та…