МЕНЮ
Каталог
Особистий кабінет
Навігація
Наші телефони

Електронний тонометр: використовуємо правильно

Сьогодні електронні тонометри мають досить великий попит, люди віддають перевагу сучасному варіанту перед традиційним механічним. В асортименті кілька десятків моделей, що відрізняються виробником, ціною. Незмінною залишається лише простота використання приладу: надягнув манжету, натиснув кнопку і все, можна спостерігати результат на екрані. Зручно і легко, не потрібно мати особливі знання, щоб отримати вимірювання. Але як виявилося, все не так просто. Хочете дізнатися, як правильно вимірювати тиск електронним тонометром, тоді стаття буде корисною для вас.

Поширені помилки

Багато хто скаржиться на розкид показань та суттєві відхилення у цифрах. В чому причина? У тонометрі? Ні, у неправильному підході до зняття показань. Електронні тонометри відрізняються високою точністю, а похибка вбирається у 3 одиниць. Чому тоді прилад може показувати 110/70, а за кілька хвилин 130/90? Існує низка причин.

По-перше, тиск людини не є постійним, а постійно змінюється. Кожну секунду ми про щось думаємо, відчуваємо емоції як позитивні, і негативні. Це безпосередньо позначається і тиску. До того ж організм постійно відчуває навантаження, навіть у стаціонарному положенні, що також змінює свідчення.

По-друге, датчик тонометра хоч і дуже точний, але не менш чутливий. Будь-які зміни в манжеті відразу відображаються на приладі. Згадайте, як часто ви розмовляли під час вимірювань, рухалися, нервово смикали ніжкою… Все це впливає на отриманий результат. По-третє, ми часто накладаємо манжету і проводимо вимірювання кілька разів поспіль, не даючи часу на відновлення кровотоку. А це грубе порушення методики та основна причина неправильних показань.

Проводимо виміри правильно

Ми вже розорилися, як не треба робити. Тепер розглянемо, як вимірювати тиск електронним тонометром правильно. Незалежно від моделі та виробника, існують стандартні вимоги, дотримуючись яких можна отримати максимально точні свідчення. Представляємо вашій увазі кілька нескладних порад:

  1. Не вимірювайте тиск, якщо хочеться в туалет, адже повний сечовий міхур істотно підвищує його.
  2. Проводьте випробування у сидячому положенні у спокійній комфортній обстановці. Обов'язково необхідно розслабитись і лише через 5 хвилин після цього знімати показання.
  3. Покладіть руку таким чином, щоб лікоть був приблизно на рівні серця.
  4. Не рухайтеся та не розмовляйте під час вимірювань.

Якщо ви сумніваєтеся в результаті, повторне випробування можна проводити не раніше, ніж через 5-10 хвилин. Саме стільки необхідно, щоби показники прийшли в нормальне положення після здавлювання манжетою. А ось на якій руці міряти тиск електронним тонометром особливого значення немає, підійде як ліва, так і права.

вернуться к списку статей

Електронний тонометр: використовуємо правильно

Сьогодні електронні тонометри мають досить великий попит, люди віддають перевагу сучасному варіанту перед традиційним механічним. В асортименті кілька десятків моделей, що відрізняються виробником, ціною. Незмінною залишається лише простота використання приладу: надягнув манжету, натиснув кнопку і все, можна спостерігати результат на екрані. Зручно і легко, не потрібно мати особливі знання, щоб отримати вимірювання. Але як виявилося, все не так просто. Хочете дізнатися, як правильно вимірювати тиск електронним тонометром, тоді стаття буде корисною для вас. Поширені помилки Багато хто скаржиться на розкид показань та суттєві відхилення у цифрах. В чому причина? У тонометрі? Ні, у неправильному підході до зняття показань. Електронні тонометри відрізняються високою…